فرایند تولید پارچه:
به طور کلی به دو صورت مصنوعی و طبیعی اقدام به تولید الیاف می گردد.
- الیاف مصنوعی
- الیاف طبیعی
پارچه یکی از مهم ترین و کاربردی ترین اختراعات بشر به حساب میآید. این کالا تنوع بالایی دارد و یکی از علل عمده آن تنوعی است که در ماده اولیه تولید پارچه وجود دارد.
از الیاف طبیعی مانند پشم، پنبه و ابریشم گرفته تا الیاف مصنوعی مثل نایلون و پلی استر و ریون در تولید پارچه لباس شما استفاده می شود. مواد طبیعی مانند پشم، پنبه، ابریشم، کتان و کنف نرمی و لطافت قابل توجهی دارند.فروش عمده پارچه مراحل مختلفی دارد که تولید کنندگان لباس باید در نظر داشته باشند یکی از این موارد دستگاه های تولید کننده میباشد که در خرید عمده پارچه اهمیت بالایی دارد
الیاف پنبه:
الیاف پنبه ای یکی از مهم ترین و پرکاربردترین الیاف طبیعی برای تولید پارچهاست. پنبه هادی حرارت بوده و به همین دلیل خنک است و برای فصول بهار و تابستان عالی است.
الیاف ویسکوز:
الیاف ویسکوز هادی حرارت هستند و جذب رطوبت آنها نسبتاً بالا است. برای مثال جذب رطوبت ویسکوز در مواردی حدود 50 درصد بیش از پنبه است.
مراحل تولید پارچه چیست؟
مرحله اول تولید پارچه و فروش عمده پارچه در ریسندگی می باشد که در آن مواد اولیه ما که می تواند از مواد متفاوتی تشکیل شود می باشد. برای مثال می توان از الیاف طبیعی و یا الیاف مصنوعی که در مراحل اول این پروسه، مواد اولیه با استفاده از تکنیک های گوناگون تبدیل به نخ های گوناگونی می گردد.
برای ارتباط با واحد فروش عمده پارچه روی لینک زیر کلیک کنید
مراحل تولید نخ و الیاف به پارچه:
- کاردینگ و شانه کردن
- تاباندن الیاف
- تکسچرایزینگ
- تاباندن نخ روی بوبین
- چله کشی
- آهار زنی
- بافت پارچه و یا تولید منسوجات حرارتی
- پرز سوزی
- آهار گیری
- تمیز کردن, سفید کردن
- مرسریزه کردن
- رنگرزی پارچه
- عملیات تکمیلی
رنگرزی از جمله فرآیندهایی است که در صنعت نساجی انجام میشود تا الیاف اولیه به رنگ دلخواه تبدیل شوند.
رنگرزی چیست؟
رنگرزی یا صباغی در واقع عملی است که طی آن نخ , الیاف , پارچه و انواع مختلف منسوجات را با استفاده از مواد رنگزا در درجه حرارت مشخصی رنگ آمیزی میکنند. برای انجام این عمل مراحل مختلفی را باید انجام داد تا در نهایت به رنگهای مد نظر رسید.به مجموع این فرآیندها که با کمک گرفتن از مواد رنگی شیمیایی و تجهیزات باعث میشود تا رنگ به تار و پود الیاف نفوذ کند رنگرزی میگویند.
نکته:
یکی از اصلی ترین عواملی که بر کیفیت و زیبایی رنگ های یک لباس تأثیر می گذارد، نحوه رنگرزی آن است.
کالاهای رنگرزی:
در واقع کالای رنگرزی کالایی است که مورد هدف رنگرزی قرار می گیرد و کار رنگرزی روی آن انجام می شود.کالاهای رنگرزی به سه دسته ی مختلف تقسیم می شوند : الیاف ، نخ ، پارچه که فرایند رنگرزی برای هر سه شکل الیاف، نخ و پارچه انجام میگردد.
رنگرزی روش های متفاوتی دارد:
انواع روش های رنگرزی:
- رنگرزی عدلی
- رنگرزی پرتویی
- رنگرزی زنجیره ای
- رنگرزی لکه ای
- رنگرزی باتیک
- رنگرزی متقاطع
- رنگ کردن الیاف خام
رنگرزی به دودسته تقسیم میشود :
- رنگرزی سنتی
- رنگرزی شیمیایی
درفرایند رنگرزی چه اتفاقی رخ میدهد:
در فرایند رنگرزی مولکول ها و تار و پود پارچه با مولکول های رنگ ترکیب شده و در هم فرو می روند و مولکولها و تارو پود پارچه شبیه اجزا و مولکول های رنگ می شوند.
مواد به کار رفته در رنگرزی سنتی:
در رنگرزی سنتی, بر عکس رنگرزی کنونی از مواد گیاهی و تا حدودی مواد معدنی برای رنگ دادن استفاده میشود این گونه رنگها علاوه بر دارا بودن خواصی مانند دوام و سازگاری بیشتر با الیاف، از آثار نامطلوبی که رنگهای شیمیایی بر سلامت انسان میگذارند خالی بودند. از جمله موادی که برای رنگرزی سنتی به کار میرفت پوست گردو، پوست انار، اسپرک، برگ مو، روناس و قرمزدانه بوده است.
رنگرزی شیمیایی:
نحوهی استفاده از رنگرزی شیمیایی به ۸ روش مختلف صورت میگیرد:
- رنگرزی پایه
- رنگرزی مستقیم
- رنگرزی دندانهای
- رنگرزی خمرهای
- رنگرزی راکتیو
- رنگرزی دیسپرس
- رنگرزی گوگردی
- رنگرزی رنگدانهای
پایانی:
دراین مقاله درباره رنگرزی و روش های آن توضیح دادیم.
رنگرزی با رنگ های شیمیایی نه تنها برای خود رنگرزان ضرر دارد بلکه پساب آنها که وارد چرخه طبیعت میشود زیان آور است .اما رنگ های طبیعی نه تنها برای رنگرزان مشکلی ندارد بلکه طبیعت نیز در این بین آسیب نمیبیند
دیدگاه خود را بنویسید