مقدمه:

امروزه میبینیم که نسل جدید علاقه مند به فشن, با گسترش بیش از پیش امکانات دیجیتال,کمتر به مجله‌های کاغذی روی خوش نشان می‌دهند. آن‌ها ترجیح می‌دهند به جای خواندن مجلات مد و فشن یا تولید پوشاک ولباس بیشتر بصورت سه بعدی و در شیکه های مجازی لباس های جدید را ببینند و از مد لباس روز آگاه شودند و امروزه جوانان با خرید یک لباس خوب و دلچسب روحیه خود را تقویت میکنند و حال خوب را با یک خرید ساده میخرند لذا بسیار مهم است که کدام برند لباس میتواند نیاز جوانان را تامین کند 


نقد و تحلیل فشن، از دانشگاه تا یوتیوب:

یکی از سر شناسان مد و لباس به نام آیو , از افرادی است که در میان نسل جدید محبوبیت بالایی دارد. کانال یوتیوب او با  بیش از صد هزار نفر (تا امروز) یکی از پرمخاطب ترین کانال های تحلیل و نقد فشن در یوتیوب است. او که با عنوان fashion roadman در پلتفرم‌های مختلف فعالیت می‌کند در کانال یوتیوب خود به تحلیل مسائل مختلف دنیای مد می‌پردازد. اما نکته‌ی قابل توجه درباره‌ی او این است که Ayo مشغول تحصیل فشن ژورنالیسم در دانشگاه سنت مارتینز لندن است.و توانسته تعادلی بین مد و دنیای واقعی فشن در دانشگاه ایجاد کند


حضورAyo در فشن با کارآموزی برای یک برند، زمانی که او دانشجوی مهندسی شیمی بوده, آغاز شده است.
 چون می‌خواستم برای کارم چیزهای جدید یاد بگیرم, دائما مشغول دیدن ویدیو در یوتیوب بودم. ولاگ‌های فشن و استایلینگ می‌دیدم. با کارآموزی در این برند بود که من اطلاعاتی درباره الگو و دوخت و صنعت فشن پیدا کردم.
پس از فارغ التحصیلی از مهندسی شیمی,  او برای ورود به رشته‌ی فشن ژورنالیسم در دانشگاه سنت مارتینز لندن اقدام می‌کند و پذیرفته می‌شود.





مهارت‌های ضروری برای تحلیل و نقد فشن:

به تعداد افرادی که لباس می‌پوشند سلیقه‌های مختلفی در زمینه‌ی پوشاک و فشن وجود دارد. همه می‌توانند علاقه یا عدم علاقه، زشتی یا زیبایی یک لباس را با توجه به سلیقه و نظر خود تعیین کنند. اما همه‌ی آن‌ها نمی‌توانند ادعا کنند منتقد فشن هستند.

  1. داشتن پیشینه تاریخی از تمامی فرهنگ ها و تاریخچه یک لباس
  2. داشتن تجربه کاری دردنیای تولیدلباس فروش لباس دوخت طراحی و به اصطلاح خاک صحنه فشن را خوردن
  3. درک و فهم عمیق و شناخت نیاز جامعه 
  4.  ارتباط عمیق با طراح های لباس و مد 

انتخاب و تحلیل موضوع در نقد فشن:

ساخت محتوا یا نوشتن مقاله‌ای که برای مخاطب قابل درک و روان باشد, از مهم‌ترین مهارت‌های یک ژورنالیست یا تحلیل‌گر فشن است. فشن ژورنالیست حرفه‌ای کسی است که بتواند انبوه اطلاعاتی که در دسترس دارد را به شکلی منسجم و منظم دسته بندی کند و با توجه به نیاز و درک مخاطب به او انتقال دهد. اولین قدم در این مسیر, انتخاب موضوع مناسب با نوع و مخاطب محتواست:

.

مجلات فشن و آرزوهای دست‌نیافتنی:

والتر بنیامین,  فیلسوف و زیباشناس آلمانی قرن بیستم,  بر این عقیده است که عکاسی,  مایل است شی ء عکاسی شده را زیبا کند. نمود این نظریه را به خوبی می‌توان در مجلات فشن پیدا کرد. در عکس‌هایی از لباس‌ها و مدل‌ها گرفته می‌شود,  ارتباط ضعیفی بین لباس‌ها, کارگرانی که آن‌ها را ساخته‌اند و مخاطبی که عکس را در مجله تماشا می‌کند وجود دارد. در واقع عکس منتشر شده در یک مجله, لباس را از روابط واقعی‌اش جدا می‌کند.

بسیاری از مجله‌ها, حسی از دست‌نیافتنی بودن به مخاطب انتقال می‌دهند. آن‌ها با برندهای بزرگ کار می‌کنند و از نظر مالی هم در سطح خیلی بالایی فعالیت می‌کنند.

مجلات فشن, در عین حال که رابطی میان دنیای فشن و مخاطبان هستند, فشن و لباس را برای مخاطب دست‌نیافتنی‌تر جلوه می‌دهند. اما در رسانه‌های اجتماعی, شرایط به شکل متفاوتی پیش می‌رود:
در شبکه‌های اجتماعی, افراد با زندگی روزمره‌ی یک فشن ژورنالیست هم آشنا می‌شوند و ارتباط خیلی نزدیک‌تری با او برقرار می‌کنند. روابط قوی‌تری با مخاطب وجود دارد که بسیار بیشتر از چیزی است که در مجلات فشن اتفاق می‌افتد.