مقدمه:
ترکیه یکی از شریک های تجاری قدیمی کشور ایران به حساب می آید . یه علت این رابطه خوبی که بین ایران و ترکیه است کشور تاجران تمایل بیشتری دارند که از این کشور اجناس را وارد کنند.
چرا ایرانیان تمایل به واردات پوشاک از ترکیه دارند ؟
- اصلی ترین دلیل روابط قوی است که بین دو کشور وجود دارد .
- مسافت کمی که دارد در زمان و هزینه می شود صرفه جویی کرد .
- کیفیت خوبی که کالا ها دارند و دلیل آن همسایگی این کشور با کشور های اروپایی است و تاجران به ترکیه به چشم پلی به کشور های اروپایی نگاه می کنند .
شناخت شهرهایی که برای واردات پوشاک از ترکیه به ایران مناسب هستند، باید در اولویت تجار و بازرگانان قرار داشته باشد. اغلب خریداران پوشاک به خوبی میدانند که شهرهای استانبول و وان، بهترین گزینه برای خرید پوشاک هستند. این دو شهر از گذشته تا به امروز، معدن واردات پوشاک از ترکیه برای ایرانیان میباشد.
شهر وان با توجه به هممرز بودن با کشور ما در وضعیت بهتری برای واردات پوشاک از ترکیه نسبت به استانبول قرار دارد. این ویژگی باعث کاهش هزینههای حمل و نقل پوشاک به ایران میشود.
راه های واردات پوشاک :
اغلب واردات کالا از ترکیه به ایران، توسط مرزهای زمینی انجام میشود. واردات لباس از ترکیه به ایران هم اغلب به صورت زمینی انجام میگیرد. حمل و نقل زمینی از ترکیه به ایران شامل خطوط ریلی، کانتینرها و حمل و نقل جادهای میشود. حمل و نقل زمینی با توجه به هزینه کمتر، مزایای بیشتری برای تاجران دارد
برای ترخیص پوشاک از ترکیه میشود به چندین گمرکی که در مرز ایران - ترکیه قرار دارد مراجعه کرد. یکی از مرزهای پر رفتوآمد مرز رازی - کاپی کوی میباشد که این مرز از طرف ایران به آذربایجان غربی و ارومیه و از طرف ترکیه به شهر وان مرتبط است. این گمرک به اسکنر ریلی و سگ موادیاب مجهز است و محمولهها بهدقت بررسی میشوند.
گمرک دیگر که برای ترخیص پوشاک از ترکیه مورد استفاده قرار میگیرد گمرک سرو هست که این گمرک حدود یک ساعت با شهر ارومیه فاصله دارد. گمرک دیگر گمرک بازرگان است که از آن طرف به گمرک گوربولاغ ترکیه متصل است. این گمرک هم گمرکی مجهز هست که بهدقت بارها بررسی میشود. در این میان میشود از گمرک خوی هم برای ترخیص پوشاک استفاده کرد.
با توجه به قراردادهایی که بین کشور ترکیه و ایران بسته شده است ، تاجران و بازرگانانی که در زمینه واردات و صادرات از ترکیه فعالیت می کنند تنها می توانند کالاهای زیر را وارد کنند :
- واردات پوشاک از ترکیه مانند لباس های مارک دار ، لباس مردانه و زنانه ، کفش های زنانه مردانه و لباس های بچه گانه
- تجهیزات ساختمانی مانند شیرآلات ، وسایل روشنایی ، درب ضد سرقت ، پنجره فولادی و…
- لوازم و قطعات الکترونیکی مانند سوئیچ کنترل موتور ، لوازم یدکی وسایل الکتریکی و…
- لوازم خانگی مانند وسایل چدنی و بلورجات
- و…
سخن پایانی:
واردات پوشاک به ایران از جمله فعالیتهای اقتصادی است که طرفداران زیادی دارد و تاجران بسیاری در ابعاد کوچک و بزرگ سعی میکنند با سفر به کشورهای همسایه و مناطق آزاد لباسهای خارجی و برند را با کمک حملونقل بینالمللی وارد کنند.
دیدگاه خود را بنویسید