سیستم ریسندگی نخ شانه شده:

در ریسندگی پنبه ایی خارج کردن الیاف کوتاه از فتیله چندلا در طی یک مرحله بیشتر توسط ماشین شانه انجام می پذیرد . شانه کردن مزایای زیر را در بر دارد:

مقدار مشخصی از الیاف بعنوان ضایعات شانه خارج می گردد . این عمل در مورد  نخ پنبه بسیار قابل ملاحظه میباشد ، چراکه پنبه به عنوان یک لیف طبیعی دارای طول های متفاوتی است . ضایعات شانه 20 تا 30 درصد از وزن اصلی الیاف تغذیه شده به ماشین شانه را می تواند شامل گردد. به این ترتیب مقدار الیاف بلند درمحصول ماشین شانه افزایش می یابد. 

  • -هرچه طول الیاف بلند تر باشد نخ ظریفتری را می توان تولید نمود.
  • -هرچه طول الیاف کوتاهتر باشد حد ریسندگی پایینتر قرار می گیرد.

بر این اساس از فتیله های شانه شده نخ ظریفتری را می توان تهیه نمود.

  1. الیاف در اثر شانه شدن تمیز تر می گردند. در مقایسه با نخ های کارد شده ، نخ های شانه شده زیر دست نرم تری را دارا میباشند. این خاصیت نخ ها به پارچه ایی که از آنها تهیه شده است نیز منتقل می شود. اگر در یک منسوج نهایی از نخ های شانه شده استفاده شود بروی شناسه آن درج میگردد.انجام این عمل در مورد نخ های کارد شده معمول نیست.

نخ های تهیه شده در ریسندگی پنبه ایی دارای مقاومت کششی تا حدودی زیاد و زیردست مناسب میباشند. علاوه بر نخ های صد ردصد پنبه ایی ، نخ هایی با مخلوط الیاف پنبه نخ ویسکوز ، پنبه – نخ پلی استر پنبه – کتان نیز اغلب در ماشین های گردباف استفاده می گردند. همچنین نخ های صد در صد نخ ویسکوز یا نخ پلی استر نیز بکار گرفته می شوند.

سیستم ریسندگی اپن:

سیستم ریسندگی اپن به منظور کاهش هزینه و افزایش سرعت ریسندگی نخ ابداع شده است. در سیستم ریسندگی رینگ تاب به وسیله شیطانک به نخ اعمال میشود و تاب همزمان با پیچش بسته نخ، به نخ وارد میشود که این اعمال در حین پروسه ریسندگی باعث کاهش سرعت و افزایش مصرف انرژی شده. در سیستم ریسندگی اپن با کاهش مصرف انرژی و کوتاه شدن خط تولید و نیروی انسانی می توانیم نخ با هزینه کمتر تولید کنیم، همچنین مشکلاتی مانند سوختگی شیطانک و انرژی زیاد مصرف شده توسط ماسوره که در سیستم ریسندگی رینگ وجود دارد در سیستم اپن اند حذف می شود زیرا در این سیستم تاب و پیچش از هم جدا هستند و نخ از انتهای آزاد خود تاب می خورد و بوبین برای پیچش می چرخد.


نکته:

معمولا از این روش در ریسندگی پنبه کاردینگ  استفاده می شود.

اصطلاحات دیگر نخ اپن:

ریسندگی اپن که به عنوان ریسندگی روتوری یا ریسندگی چرخانه ای نیز نامیده می شود.


مزایا سیستم ریسندگی نخ اپن :

  1.  افزایش تولید
  2.  کاهش هزینه تولید


نخ اپن:

نخ های اپن  مورد نیاز در صنعت گردبافی بطور معمول از صد در صد پنبه یا الیاف مصنوعی و یا مخلوط پنبه و الیاف مصنوعی تهیه میگردند.در ریسندگی الیاف غیر ممتد کوتاه تولید نخ اپن نسبت به نخ های رینگ 5 تا 6 برابر شده است.



کارخانه نساجی دیباریس تولید کننده انواع نخ ها با بهترین و بروز ترین ماشین آلات نساجی در ایران میباشد . 

نماینده فروش نخ های دیباریس ,  شرکت مهرسام آسان بافت میباشد.